Κάνουν ενέσεις στα κοτόπουλα που αγοράζουμε !! [Video]
Όλοι πρέπει να το μοιραστούν. Οι άνθρωποι πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους!
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το γεγονός οτι το κρέας απο το βιομηχανοποιημένο κοτόπουλο περιέχει μια πληθώρα χημικών βλαβερών στοιχείων που κανονικά δεν θα ‘πρεπε να υπάρχουν στη σύσταση του.
Πριν φτάσει στον καταναλωτή συχνά το φουσκώνουν χρησιμοποιώντας άλμη, ζωμό κοτόπουλου, χημικά βελτιωτικά γεύσης και υφής ακόμη και απόβλητα υποπροϊόντων άλλων ζώων που μπορεί ν’αποτελούν έως και 30% του συνολικού βάρους του κρέατος.
Αντί να παράγουν και να πωλούν καθαρό κρέας κοτόπουλου, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι κάνουν, πολλοί συμβατικοί παραγωγοί εγχύουν στο κρέας τους πριν το συσκευάσουν μια πληθώρα υγρών βελτίωσης και χημικών ουσιών με σκοπό να καλύψουν την κακή ποιότητα του κρέατος τους και να το κάνουν να φαίνεται λαχταριστό και εύγευστο.
Η διαδικασία εκτός απο παραπλανητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και απάτη γιατί δίνει την εντύπωση στους καταναλωτές οτι αγοράζουν περισσότερο κρέας απ’οτι είναι στην πραγματικότητα. Η περιεκτικότητα του νατρίου στο συγκεκριμένο κρέας φτάνει έως και 500%
Ίσως το χειρότερο κομμάτι της διαδικασίας πάχυνσης είναι το γεγονός οτι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να περιορίζει τους παραγωγούς κοτόπουλου στη χρήση των παραπάνω μεθόδων με αποτέλεσμα να έχουμε μια διαδικασία πάχυνσης που αποφέρει βάρος και όγκο διπλάσιο απο το φυσιολογικό. Εφόσον οι ενέσιμες ουσίες που χρησιμοποιούνται χαρακτηρίζονται φυσιολογικές το ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να περιορίσει τη χρήση τους για να ανησυχήσει την βιομηχανία κρέατος.
Σύμφωνα με την Foster Farms, ένας μεγάλος παραγωγός κοτόπουλου ο οποίος ισχυρίζεται οτι δεν »φουσκώνει» τεχνικά τα κοτόπουλα του χρησιμοποιώντας μόνο άλμη, ο μέσος καταναλωτής ξοδεύει ακούσια περίπου 1,5$ ανά πακέτο συσκευασμένου διογκωμένου κοτόπουλου μέσα σε άλμη. Αυτό μεταφράζεται σε ένα κρυφό κόστος πάνω από $ 100 το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια που τρώει κοτόπουλο τέσσερις φορές την εβδομάδα
Τα διογκωμένα κοτόπουλα της βιομηχανίας τροφίμων μπορεί να περιέχουν απόβλητα και υποπροϊόντα απο χοιρινά, μοσχάρια και άλλα ζώα.
Τα διογκωμένα βιομηχανοποιημένα κοτόπουλα εκτός του οτι περιέχουν υψηλά επίπεδα αλατιού και εξευγενισμένων χημικών ουσιών όπως το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), το αρσενικό καθώς και διάφορες άλλες χημικές ουσίες, μπορεί να περιέχουν κομμάτια άλλων ζώων ή και ζωικών αποβλήτων.
Δείτε περισσότερα για αυτήν την μεγάλη «πληγή» της διατροφής μας, καθώς χρησιμοποιείται για να… νοστιμίσει πάρα πολλά τρόφιμα: Όξινο γλουταμινικό νάτριο: η μάστιγα της σύγχρονης διατροφής!
και: MSG: Το αργό δηλητήριο σε συνηθισμένες τροφές που δεν φανταζόμαστε
Η Βρετανική εφημερίδα Independent είχε αναφερθεί ξανά σε μία υπόθεση του 2009 στην οποία είχαν εντοπιστεί πολλά εστιατόρια τα οποία έγχυαν ενέσιμα στο κρέας απο κοτόπουλο πολτοποιημένα και υγροποιημένα οστά και χόνδρους απο χοίρους και μοσχάρια. Όπως και η ατζέντα πίσω απο τη διόγκωση του κρέατος με τη χρήση αλμυρού νερού έτσι και αυτή με τα ενέσιμα υποπροϊόντα ζωικών αποβλήτων έχει ως σκοπό την την διόγκωση και την αύξηση βάρους του κρέατος που αποσκοπεί σε υψηλότερα κέρδη
Μια άλλη έρευνα από το BBC αποκάλυψε παρόμοιες μεθόδους διόγκωσης του κρέατος άλλων ζώων. Αποδεικνύεται ότι η επεξεργασία του κρέατος του κοτόπουλου περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές την έγχυση με ένεση μέσα σε αυτό με πρωτεϊνικό υλικό άλλων ζώων.
Δείτε το ανατριχιαστικό, αλλά πλήρως διαφωτιστικό βίντεο:
Πρόσφατα σχόλια